nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Cisco ger sig in i kampen om de priskänsligaste kunderna med nya minisystemet SX10 Quick Set.

Cisco kapar videopriserna

– nya systemen 25 till 40 procent billigare

Med en ny och uppdaterad produktportfölj sänker Cisco priserna på sina videolösningar för konferensrummet dramatiskt. Dessutom lanseras instegsmodellen SX10 Quick Set som monteras på en vanlig standard-tv.

  • Artikel annons 1

I höstas lanserade Cisco videosystemet MX300 G2 som bland annat hade en helt ny design än sin föregångare. Den lanseringen följs nu upp med en hel svit nya videoprodukter som inte bara ska vara tekniskt vassare än tidigare modeller utan också betydligt billigare. Det handlar om sänkningar av listpriserna på mellan 25 och 40 procent jämfört med motsvarande modeller av föregående generation.

– Dels handlar det om att vi använder nya chip som kostar mindre och att vi har förenklat produktionsprocessen för att kapa kostnader. Men det är också så att vi har en tuffare prispress totalt sett på marknaden och en trend mot billigare system som ska kunna rullas ut i många konferensrum. Det måste vi anpassa oss till, säger Niklas Golve, systemingenjör och ansvarig för collaboration-produkterna hos Cisco i Sverige.

Av erfarenhet vet vi att få om några av Ciscos videosystem säljs till listpris. Rabatterna varierar men kan vara kraftiga. Trots det räknar Niklas Golve med att listprissänkningarna också i hög grad kommer att avspegla sig i de faktiska slutpriserna till kund.

– Det kommer även i fortsättningen att finnas kampanjer och rabatter för återförsäljarna att jobba med, säger han.

Hängs direkt på tv:n

Cisco har samlat all teknik i samma enhet. SX10 fästs i skärmens vesa-fäste.

Cisco har samlat all teknik i samma enhet. SX10 fästs i skärmens vesa-fäste.

Billigast i den nya produktportföljen är lilla anläggningen SX10 Quick Set som får listpriset 39 900 kronor. För den pengen får man ett hyperkompakt system som monteras ovanpå en valfri tv-skärm och ansluts med en hdmi-sladd. Strömförsörjningen kan ske via nätverkskabeln vilket håller antalet sladdar nere till ett minimum. Hela installationen uppges ta runt 10 minuter.

Läs mer på näst sida

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4