Cisco lanserar nya Webex-produkter

Produkt En smidig allt-i-ett-lösning för kontoret eller konferensrummet. Nu har Cisco släppt en ny Webex-produkt gör hybridarbete.

Cisco lanserar nya Webex-produkter

Alternativen för de som vill utrusta kontoret eller mötesrummen med så kallade video-bars ökar lavinartat. Innan pandemin var det skralt, men numera har ”alla” tillverkare minst ett alternativ. Nu har Cisco lanserat ny hårdvara till sin samarbetsplattform Webex.

Webex Room Bar är en kombinerad ljud- och kameraenhet som dessutom ska vara försedd med ai för att få bästa mötesupplevelsen. Cisco anger att just det senare innebär att kameran i anläggningen automatiskt optimerar bilden på alla i rummet, samt att ljudupptagningen och återgivningen är anpassad för att det ska verka som även distansmedarbetarna är i rummet.

Systemet är även kompatibelt med tredjepartslösningar som Zoom, Teams eller Google Meet.

Är man inte ute efter en hel video-bar så lanserar Cisco även en enklare kamera. Denna, kallad Cisco Desk Camera 1080p, beskrivs som portabel och kampakt med avancerade funktioner. Bland annat så ska den ha ansiktsigenkänning för fokus samt automatiskt kunna justera exponering och vitbalans.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.