Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Cisco NCS ska vässa operatörsnäten

Nätverk Cisco lanserar en ny lösning som ska möta operatörernas tydligaste behov; att hantera snabbt växande datavolymer och att enklare och effektivare komma ut med nya tjänster.

Cisco NCS ska vässa operatörsnäten

Ciscos Network Convergence System, NCS, är ett antal produkter, programvaror och lösningar som göra att datacenter, nätverk och tjänster integreras. Det kan beskrivas som en ny länk mellan operatörernas kärnnät och edge- och accessnät. Systemet gör det också enklare för en operatör att implementera mjukvarubaserade nätverkslösningar, sdn, i sin infrastruktur.

Här är några av nyckelkomponenterna i NCS:

• Skalbara och programmerbara kretsar. Ciscos Npower X1-nätverksprocessor har fyra miljarder transistorer på ett enda chip, vilket ger hög programmerbarhet och skalbarhet för en nätverksprocessor.

• Intelligent konvergering av olika nättyper.

• Avancerad virtualisering. Med Ciscos Prime­ och Quantum-lösningar kan telekomoperatörer dynamiskt skala upp och ner nätverks- och dataresurser till en låg kostnad.

Fakta

ruta

Kraftfulla maskiner

NCS-familjen består av tre nyckelkomponenter som kan hanteras som ett enda integrerat system:

NCS 6000 – är ett 1 Tbps-linjekort som kan hantera 5 Tbps per enhet och 1.2 Pbps per system för att konvergera ip och optiska enheter.

NCS 4000 – hanterar 400 Gbps per enhet och 6.4 Tbps per system och kommer att finnas som enkelt, back-to-back och multichassi-konfiguration.

NCS 2000 – ansluter dwdm-nätverk med hastigheter över 100 Gbps och hanterar dynamiska nätverkskonfiguration med 96-kanalers roadm-kapacitet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter