Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Cisco och Google in i uc-allians

UCC Cisco och Google gör gemensam sak i kampen med Microsoft. Alliansen presenterades på Enterprise Connect med en demonstration av hur Webex-möten kan köras direkt i Chrome.

Cisco och Google in i uc-allians

Det vara en het nyhet som Ciscos Rowan Trollope, chef för collaboration-affären, släppte i sin keynote på Enterprise Connect i Orlando. Efter att ha visat upp de senaste videokonferensprodukterna bjöd han upp Googles produktchef för Chrome for Business på scenen, Rajen Sheth.

– Det vi hör från våra kunder är: vi älskar Google Apps och vi vill att det ska fungera riktigt bra tillsammans med Cisco. Få det att hända!, säger Rowan Trollope och Rajen Sheth fyller i direkt.

– Vi hör samma sak från våra kunder som använder Google Apps och Chromebooks. Redan från början har folk bett oss att få det här att fungera bra med Ciscos produkter.

De båda lovar att samarbeta för att skapa den bästa möjliga upplevelsen av Google och Cisco tillsammans. Men utspelet är i nuläget en aning tunt på detaljer och besked om hur tidplanen ser ut. Det mest konkreta som kom ut på den fronten är en demonstration på scenen.

Webex från Chrome in i Cisco Telepresence via molnet. Det är bara början på vad alliansen ska leverera.
Webex från Chrome in i Cisco Telepresence via molnet. Det är bara början på vad alliansen ska leverera.

In i telepresence

Rowan Trollope visade ur Ciscos Webex nu kan köras direkt på en Chromebook i en Chrome-webbläsare. Det har möjliggjorts genom en gemensam teknikutveckling där Cisco kör Webex med html5 och Google har skapat några tillägg i Chromebook som stödjer Webex. Lösningen är ännu på ”proof of concept”-stadiet.

En sak man ville bevisa med demonstrationen är hur snabbt och enkelt ett möte startas. Nästa ögonbrynshöjare var när Webex på Chromebook anslöt till ett Telepresence-system via en brygga i molnet. Nästa steg lär blir att få det här att fungera i alla typer av Chrome-läsare, även för mobiler.

– Det här partnerskapet väcker en del frågor kring framtiden för Googles uc-plattform Hangouts. Google kanske håller fast vid Hangouts som en tjänst för konsumenter och småföretag och strategin för de medelstora och stora företagen blir att gå via partnerskapet med Cisco, funderar analytikern Zeus Kerravala.

Mer än fem miljoner företag använder Google Apps och 20 procent av de laptops som säljs i USA är Chromebooks, enligt Rajen Sheth.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter