Cisco och Microsoft i nytt samarbete

Branschen På Microsoft Ignite avslöjade mjukvarujätten att de ingått ett nytt partnerskap med Cisco. Det innebär att man snart ska kunna köra Teams direkt i flera olika hårdvarulösningar.

Cisco och Microsoft i nytt samarbete

Under första halvåret 2023 kommer Cisco-prylar erbjudas med Teams-integration. Detta efter att de båda företagen nu ingått samarbetsavtal. Det här innebär att Cisco nu för första gången går in i programmet ”Certified for Microsoft Teams”.

– 85 procent av våra kunder använder mer än en mötesplattform varje dag. Och när man använder så många plattformar och verktyg leder det till utmaningar med osammanhängande och opraktiska arbetsflöden – det är frustrerande och påverkar produktiviteten negativt. För att hantera det har vi varit noga med att skapa användarupplevelse som ger våra kunder större valfrihet i hur de utför hybridarbete, skriver Snorre Kjesbu, ansvarig för Webex Devices på Cisco, i ett blogginlägg.

Förbättrar upplevelsen med fler funktioner

Cisco uppger att Teams kommer kunna dra nytta av fler funktioner som finns inbyggda i deras hårdvara och nämner då brusreducering, röstoptimering samt ansiktsspårning som exempel.

Så vilka produkter kommer nu certifieras? Jo, Cisco Board Pro, Cisco Room Bar, Cisco Room Kit Pro, Cisco Room Navigator, Cisco Desk Pro, Cisco Desk Camera 4K och headsets I 320- och 720-serien. En trevlig funktion är att inställningar för dessa nu ska gå att få till både i Teams Admin Center och Webex Control Hub.

Mer om samarbetet kommer presenteras i samband med Ciscos event Webexone som äger rum den 26-27 oktober.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.