Cisco och Nvidia vill bygga framtidens mötesrum

videomöten Ai-experterna på Nvidia förser Ciscos mötesrumslösning med avancerad hårdvara.

Cisco och Nvidia vill bygga framtidens mötesrum

Nvidia ligger långt fram på ai-området och det är något som nätverksjätten Cisco nu drar nytta av. De båda företagen inledde ett samarbete redan 2015 och nu har man tagit fram Cisco Room Kit EQX, en mötesrumslösning som är baserad på den senaste ai-hårdvaran från Nvidia.

Ciscos egna undersökningar visar att mindre än 15 procent av alla mötesrum är utrustade med teknik för att hantera videomöten – och ofta är utrustningen dessutom så föråldrad att den inte kan leva upp till de tekniska krav som dagens användare har.

– En enkel kamera och ljudlösning är inte tillräckligt för dagens arbetskraft, helt enkelt för att sådana lösningar inte tar vara på de sammanhang som gör möten ansikte mot ansikte så magiska, säger Snorre Kjesbu, som är chef för Cisco Webex.

I samband med konferensen Webex One visades nyligen Room Kit EQX upp för första gången. Det handlar om en basenhet som kan kombineras med två bildskärmar i storlekar upp till 75 tum från valfri tillverkare.

Basenheten har en inbyggd kamera med fyra separata linser som kan fånga hela mötesrummet och samtidigt zooma in på flera olika mötesdeltagare. Här finns också sex högtalare och en subbas-högtalare samt massor av ai-funktionalitet som bland annat kan användas för att ta kontroll över vilka personer som ska visas i bild under mötet. Lösningen kan givetvis användas tillsammans med Cisco Webex men den är också certifierad som ett Microsoft Teams Room-system.

Enligt uppgift kommer mötesrumslösningen Room Kit EQX finnas tillgänglig på den svenska marknaden inom kort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.