Cisco samlar tjänster i nya ”Webex Suite”

Kontoret Ett steg in i framtiden. Så beskriver Cisco nya Webex Suite som nu ska vara en komplett samarbetsplattform för företag.

Cisco samlar tjänster i nya ”Webex Suite”

Företagens vardag har på kort tid blivit väldigt förändrad. Från att de flesta kunde samla arbetsstyrkan under samma tak – till att numera snudd på aldrig ha majoriteten på plats. Det här innebär självklart att verktygen måste anpassas därefter.

Cisco har sedan september 2020 introducerat över 800 nya funktioner till sitt alternativ Webex och nu vill man sätta strålkastarljuset på dessa genom att samla dem som ett komplett plattformserbjudande kallat Webex Suite.

Förutom att det hela får ett nytt gränssnitt och visuell profil så integreras även ny teknik i plattformen.
– Vi talar om en inkluderande framtid, med ledande ljud- och videokvalitet, en inkluderande upplevelse där känslan att vara nära rent fysiskt underlättar kommunikation och samarbete. AI och maskininlärning är viktiga stöttepelare för att vi ska leverera de innovationerna, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Ny teknik ska ge bättre videomöten

En av de saker Cisco lyfter fram som mötesförbättrande är en funktion kallad My Voice Only – en slags brusreducering som gör att det endast är den som talar som hörs. Alltså teknik som innebär att lekande barn, husdjur eller för den delen bagrundssorl filtreras bort.
– Video är mer än bra bild och ljudet är nästan ännu viktigare. Enligt vår undersökning upplever hälften av de som jobbar på distans dålig ljudkvalitet. Det är en av utmaningarna vi löser med funktionerna i Webex Suite, säger Jonny Bucht.

Cisco Webex Suite kostar som samlingsplattform ungefär 40 procent mindre än om man som företag tecknat alla olika tjänster var och en för sig.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.