Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Cisco satsar på video för det lilla kontoret

Cisco har utvecklat ett nytt videokonferenssystem med slagsida åt medelstora företag och filialkontor. I systemet ingår en 65-tums plasmaskärm, tre kameror och mjukvaror som medger 720 punkters upplösning även med låg bandbredd.

Cisco satsar på video för det lilla kontoret

Cisco Telepresence System 1300 är en ny produktserie från Cisco som visar att tillverkaren satsar stort på marknaden för videokonferenssystem. Systemet har stöd för upp till sex personer i tre kameror en delad konferensmiljö där den 65-tum stora plasmaskärmen erbjuder en upplösning på upp till 1080 bildpunkter beroende på bandbredd.

Med hjälp av Cisco Telepresence Extended Reach och datakomprimering stöds även upp till 720 bildpunkter i de fall där bandbredden är på 1,5 megabit per sekund utan att kvaliteten påverkas, uppger tillverkaren.

För öppna förbindelser över internet finns också stöd för fios och docsis för både 720 och 1080 bildpunkter.

Utnyttjar nya program

Konferenssystemet integrerar även med två nya applikationer som möjliggör anpassning av konferenserna efter behov. Med Recording Studio går det att skapa videomeddelanden och presentationer för senare uppspelning på Telepresence-enheter i hd-kvalitet.

Den andra mjukvaran Telepresence Event Controls är utvecklad för hantering av olika typer av möten och låter mötesansvariga skapa eller vara värd för interna och externa möten i Cisco-baserade konferensrum. Mjukvaran har hjälpande funktioner för presentationer, föreläsningar och seminarier, uppger tillverkaren.

För filialer och små kontor

Prislappen för Cisco Telepresence System 1300 ligger på omkring 79 000 dollar, motsvarande cirka 669 000 kronor och är nog inget den lilla företagaren. Målgruppen är enligt tillverkaren i första hand större företag som har filialkontor och företag som är i behov av videomöten på regelbunden basis.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter