Cisco skapar säkerhetsplattform för molnet

Molnet En öppen och flexibel lösning som fortfarande är säker. Under konferens RSA presenterade Cisco sin plan för hur framtidens molnsäkerhet ska vara.

Cisco skapar säkerhetsplattform för molnet

Med molnet kommer enorma möjligheter, men även en hel del utmaningar – inte minst när det kommer till säkerhet. Så hur ska man tackla morgondagens behov av lätthanterliga, öppna och flexibla molntjänster med kravet på högt skydd? Jo, här menar Cisco att deras Security Cloud är lösningen.

I dag arbetar många företag ofta med komplexa hybridmiljöer för sin It. Men Cisco uppger att deras lösning ska ge en och samma plattform man kan använda över hela infrastrukturen. Detta helt utan att behöva kompromissa med vilken molnleverantör man vill använda.
– Komplexiteten i hybridarbete, den fortsatta snabba flytten ut i molnet, och det snabbföränderliga hotlandskapet innebär att verksamheter letar efter en pålitlig partner för att hjälpa dem bygga ett motsåndskraftigt försvar. Vi tror att Cisco är i en unik position för att möta deras behov, i och med vår storlek, bredden i våra lösningar och vår molnneutrala affärsmodell, säger Jeetu Patel, globalt ansvarig för säkerhet och samarbetslösningar på Cisco.

Flera nyheter

Under RSA presenterades även flera byggstenar i säkerhetsplattformen. Ett nytt administrationsverktyg för klienter ska lanseras där flertalet befintliga agenter ska integreras. Därtill har Cisco inlett samarbete med Box och visade upp en demo för diskbaserad autentisering och sessionsanalys.

Utöver det lanserade man även en on demand-tjänst för säkerhetsanalys där kunder kan beställa både analyser men även forskning.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.