Cisco släpper ny Webex-uppdatering med 50 nyheter

Samarbete Cisco uppdaterar Webex med över 50 nya funktioner idag. Här är några av nyheterna där målet är att skapa ett digitalt möte som krossar det fysiska.

Cisco släpper ny Webex-uppdatering med 50 nyheter

– Jag gillar särskilt flera nya funktioner för att hjälpa introverta att komma till tals på möten, som Roundtable-funktionen där alla på mötet behöver komma till tals en gång innan någon får tala en andra gång, säger Jeetu Patel, collab-chef på Cisco på ett pressmöte inför dagens Webex One-presentation.

Samarbetsplattformen Webex har ungefär 600 miljoner användare runt om i världen, berättar Jeetu Patel. Idag blir den nya versionen tillgänglig för alla. Och Cisco har laddat med mängder av nya funktioner som enligt Jeetu Patel ska ge Webex-användare en upplevelse som är 10 gånger bättre än ett möte där man möts fysiskt.

– Vi har ett nytt sätt arbeta sedan ett tag. Det innebär att utvecklarna själva får presentera nya funktioner för ledningen, med mig, vd Chuck Robbins och några till, och det har gett ett ökat engagemang, säger han.

Bland de 50 nya funktionerna finns:

  • Lättare att starta snabbmöten med ett enda klick.
  • Nya anpassningar av mötesskärmen där man till exempel som admin kan anpassa vilka som syns som huvudtalare.
  • Mötesfunktioner som Roundtable som Jeetu Patel beskriver här ovan.
  • Brusreducering och talförstärkning för att minska störningar från till exempel hundar,  tangentbord eller andra hemmajobbare.
  • Transkribering och autogenererade undertexter för att göra det enklare att ta anteckningar.

Cisco meddelar också att man inom en nära framtid kommer att utöka med möjlighet till realtidsöversättning mellan 15 språk, dock ej svenska. Fler språk kommer att läggas till, men någon tidsram anger inte Cisco från scenen.

Då kommer också möjligheten att ge feedback till mötet genom att använda handgester som tolkas till emojis eller handuppräckning. Under utvecklingen har man lärt systemet att ta hänsyn till olika kulturers sätt att använda gester.

Snart kan man också ha möten med uppemot 25000 deltagare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.