Cisco släpper översättning till svenska i Webex

Samarbete Cisco fortsätter att riva ner språkbarriärer som hinder för bra videomöten. Nu släpper man realtids-översättning från engelska till över 100 olika språk, däribland svenska, i Webex.

Cisco släpper översättning till svenska i Webex

Svenskar får ofta beröm för sina engelska-kunskaper. Bra skola, odubbade tv-serier och mycket resor pekas ofta ut som exempel på varför vi lärt oss att kommunicera på engelska.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

En annan anledning är att avancerade teknik-funktioner såsom röststyrning av smarta enheter ofta får vänta på svensk språkförståelse och att man får stora försprång om man pratar engelska istället.

Cisco stora collaboration-plattform Webex som har miljontals dagliga användare världen runt genomgår nu stora förändringar. Telekom idag berättade i december om att Cisco vill göra digitala möten mer jämlika och släppte då 50 nyheter.

Då sa man att det snart kommer realtids-översättning från engelska till 15 språk. Nu i mars blir det istället över 100 språk som kommer. Bland dessa finns givna val som franska, tyska, spanska, japanska och ryska. Men det kommer också från mer överraskande länder som Danmark, Vietnam och Sverige.

Systemet som Cisco utvecklat är självlärande och kommer att utvecklas ju fler som använder det. När Cisco presenterade detta på en pressträff i slutet av förra veckan kunde Telekom idag testa översättningen från engelska till svenska när Jeetu Patel, collab-chef på Cisco, berättade om uppdateringarna i plattformen.

Översättningen var snabb, och för det mesta korrekt. Som ni ser på skärmdumpen högre upp så översätter Webex även ljud man gör som hmmm till svenska.

Den nya språk-lösningen är tillgänglig i preview-läge. På pressträffen säger Jeetu Patel att man jobbar på att kunna översätta i realtid från andra språk än engelska, men att det lite längre tid innan det kommer till marknaden.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.