Cisco-video blir Lync-vänligare

Virtuella möten I och med lanseringen av det integrerade videosystemet MX300 G2 kliver Cisco in i gruppen av tillverkare som har stöd för videokodaren h.264svc, samma kodare som Microsoft använder för Lync.

Cisco-video blir Lync-vänligare

Standarder är grunden för hela den traditionella videovärlden och fram till för ett par år sedan var h.264 det givna valet för kodning av bilden hos alla tillverkare. Det ställdes på ända när Microsoft bestämde sig för att i Lync 2013 ersätta den egen kodare rt-video som använts i tidigare versioner med den skalbara varianten av h.264 som har tillägget svc. Även om det var en standard hade den ännu svagt stöd i resten av branschen och för att genomföra videomöten mellan Lync och videosystem från Cisco har man varit tvungen att koda om signalen på vägen.

Gammalt namn, ny produkt

Det är något som man framöver kommer att slippa i och med att även Cisco hoppat på svc-tåget. Första videoanläggningen ut att erbjuda h.264svc-kodning är uppdaterade MX300 vilken i sin G2-version snarast får ses som en helt ny produkt. Den yttre designen är helt omgjord med en mjukare formgivning som påminner om Apples. Skärmen har växt till 55 tum och större har också pekskärmen som används för att styra anläggningen blivit.

Mindre synligt men nog så intressant är att MX300 nu kan fås med inbyggd fyrpartsbrygga och har anslutning för en andra bildskärm vilket saknats tidigare.

Förutom MX300 G2 kommer stödet för h.264svc också sippra ut till en del av det befintliga produktutbudet i form av uppdaterad mjukvara. Exakt vilka produkter det handlar om är ännu oklart men bland dem finns i alla fall instegsanläggningen SX20.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter