Cisco tar hologram-teknik till mötesrummet

samarbete Ny teknikplattform kombinerar videomöten med avancerade 3d-hologram.

Cisco tar hologram-teknik till mötesrummet

Ciscos samarbetsplattform Webex har fått hundratals nya funktioner under det senaste året. Och nu kommer en nyhet som verkligen sticker ut: möjligheten att möta hologramversioner av dina kollegor och visa upp avancerade teknik- och designmodeller i tre dimensioner.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Webex Hologram är baserad på ar-teknik (augmented reality) och pilottestas redan av utvalda kunder till Cisco. Tillverkaren utlovar fotorealistisk återgivning av deltagare i videomötet och 3d-projicering av föremål.

Möjliggör avancerade utbildningar

Förutom att tillföra en ytterligare dimension till möten tror Cisco att tekniken kan möjliggöra avancerade, digitala utbildningar inom medicinteknik och sjukvård.

– Webex Hologram är ett stort steg mot att erbjuda en arbetsupplevelse som är så sömlös att det inte finns någon skillnad mellan virtuell och fysisk närvaro, säger Jeetu Patel på Cisco.

Webex Hologram kan användas med ar-utrustning som Magic Leap och Microsoft Holo Lens.

Upptäcker höga stressnivåer

Andra nyheter i Webex-plattformen är funktioner för att motverka stress och irritationsmoment på arbetsplatsen. Genom att samla in anonymiserade data ska chefer exempelvis kunna upptäcka signaler på höga stressnivåer för att kunna agera i tid.

– Våra nya Webex-innovationer innebär ett stort steg framåt för att hjälpa våra kunder att utforska den potential som finns hos hybrida medarbetare att möjliggöra nya sätt att samarbeta och skapa en mer inkluderande upplevelse, säger Jeetu Patel.

På produktsidan släpper Cisco två nya versioner av Webex Desk, en fristående hårdvaruenhet som är optimerad för att användas i mötessituationer. Webex Desk Mini är en portabel version med 15,6-tums skärm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.