Cisco presenterar ny datacenterlösning

Datacenter Datacenterfunktionalitet i hela verksamheten – oavsett hur spridd den är.
Det är vad Cisco menar att deras nya lösning ska kunna leverera.
– Man kan säga att vi plockar bort ”center” ur ordet datacenter, säger Greger Jerlehagen på företaget.

Cisco presenterar ny datacenterlösning

Det var under Cisco Live i Barcelona som Cisco presenterade flera nyheter för sin datacenterarkitektur. Den stora nyheten var att plattformen ACI (Application Centric Infrastructure) integreraras med Microsoft Azure och Amazon Web Services.

Därtill en rejäl uppgradering av Hyperflex.

– För oss är det en självklarhet att företag och organisationer ska ha möjlighet att digitalisera med nya verktyg och tjänster baserat på verksamhetsbehov snarare än vad teknologin tillåter. Idag gör vi det enklare för våra kunder att jobba med sin data där den finns och behövs – oavsett molnlösning och datacenter, eller vilken gren av verksamheten det handlar om, säger Greger Jerlehagen, Datacenteransvarig Cisco Sverige.

Integrationen innebär att ACI-användare får samma inbyggda säkerhet och möjligheterna att jobba med automatisering samt central policyhantering även i de publika molnmiljöerna.

Att man även uppgraderar Hyperflex innebär att hela verksamheten kan nyttja potentialen i datacentret – oavsett var användaren sitter.

– Vi ser en växande efterfrågan av datakraft ute i verksamhetens olika delar på svenska företag. Bland annat är det expansionen av IoT-lösningar som driver behovet. IoT-lösningarna samlar in mycket data som behöver analyseras, och idag behöver hanteringen av data påbörjas närmare informationskällan istället för att skickas till ett centralt datacenter eller publikt moln. Med dagens uppgradering av HyperFlex ökar vi företagens flexibilitet var och när de behandlar sin data, säger Greger Jerlehagen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter