Ciscos uc-licenser slopar hårdvaran

En mjukvarubaserad uc-licensiering slopar kravet på medföljande Cisco-telefon - anpassat för dagens allt mer mobila användare.

Ciscos uc-licenser
slopar hårdvaran

Förändringar i Ciscos uc-licenser ska gynna en allt mer mobil arbetskraft.

– Bland förändringarna erbjuder Cisco nu en helt mjukvarubaserad licensiering. Innan förändringen innebar inskaffande av Cisco unified communications både en licens och en Cisco-telefon, förklarar Roberto De La Mora, chef för Ciscos uc-plattformar i ett blogginlägg.

Den nya licensmodellen innebär att företagets uc-lösningar kan hanteras och rullas ut som en mjukvaruplattform och därmed öppna för valet mellan pc, surfplatta eller smartphone som huvudsaklig enhet. Cisco tror dock fortfarande att en vanlig telefon kommer att bli det huvudsakliga valet för väldigt många.

Cisco erbjuder dessutom utan kostnad en ELM-lösning (enterprise license manager) till alla sina kunder för att enklare kunna omfördela och bättre hantera existerande licenser. Företaget ska även ha förenklat licensstrukturen samt bakat in fler samarbetsverktyg så som Jabber och Webex Social i sina uc-erbjudanden.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!