City Network byter namn – blir nu ”Cleura”

Branschen Ett nytt varumärke där alla tjänster ska ingå. Så beskrivs namnbytet där City Network framöver nu ska marschera under Cleura. 

City Network byter namn – blir nu ”Cleura”

Med ett nytt namn och en färsk affärsmodell ska molnleverantören som tidigare var City Network fortsätta sin tillväxt. Affärsmodellen Cleura ska använda baseras på samarbete och ett digitalt ekosystem. Det senare består då både av tjänster som är byggda på företagets infrastruktur samt tjänster från partners i Cleuras moln.

Målsättningen företaget har är att fortsätta bygga sitt digitala ekosystem. Eftersom molntjänsterna är utvecklade på öppen källkod och har inbyggd funktionalitet för dataskydd och regelefterlevnad – har man stora förhoppningar.
– Marknaden för molntjänster växer kraftigt i Europa och både privat och offentlig sektor har anammat molnet som den naturliga plattformen för digital transformation. Parallellt har de legala och regulatoriska kraven skärpts vilket ställer krav på att Europa måste öka sin digitala suveränitet Cleura är utvecklat för att möta just dessa kundbehov, en digital plattform för innovation som säkerställer att den digitala transformationen inte sker på bekostnad av människors integritet, säger Johan Christenson, grundare av Cleura.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.