Claes Lindholm: Så prioriterar Dstny SE företagsaffären 2023

Operatörer Innovation, service samt bredare moln-portfölj. För Dstny Sverige är prioriteringarna för kommande år klara. Det säger företagets chef Claes Lindholm

Claes Lindholm: Så prioriterar Dstny SE företagsaffären 2023

Det är nu inte lång tid kvar till dess att år 2022 läggs till handlingarna. Ett år som förutom coronapandemi och halvledarbrist även plågas av ett invasionskrig i Europa. Därtill ser de ekonomiska prognoserna för framtiden tämligen dystra ut.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Men hur påverkare det här telekombranschen och hur ska man pararea utmaningarna? Telekom idag tog pulsen på operatörernas företagschefer och ställde frågan om hur de prioriterar för 2023. Här svarar Claes Lindholm, chef för Dstny Sverige hur de ser på utmaningarna och vad de ska fokusera på framöver.

Hur ska ni prioritera för att få tillväxt 2023?
För Dstny Sverige är våra kunder och partners viktigast. Fokus på innovation och service står i centrum för oss framåt. Vi lägger mer tid och resurser än någonsin tidigare på att stötta våra kunder med deras kundresa. Vi kommer dessutom att expandera vårt erbjudande kring molnbaserad affärskommunikation med fler kanaler, sömlösa interaktioner, integreringar med exempelvis Teams och att optimera gränssnitt. Vårt erbjudande kommer att sträcka sig från small business-segmentet hela vägen till large.

Hur har årets händelseutveckling påverkat er?

– Det som händer i vår omvärld påverkar alla. Vi bevakar händelseutvecklingen noggrant och där har det tyvärr inte gått åt rätt håll.

För att bidra med något har vi valt att erbjuda fria samtal till Ukraina och Iran för att underlätta kommunikationen. Bra kommunikationslösningar för människor och företag närmare varandra. Dstny har fortsatt att vara innovativa under året för att kunna förenkla vardagen för företag och medarbetare genom hållbara kommunikationslösningar, vilket blir allt viktigare i tider av förändring. 

Hur har ni kunnat tackla de problem som uppstått kring komponentbrist/krig
– Vi har fört en nära dialog med medarbetare samt försökt att bidra med vår teknik och kommunikationslösningar till människor i behov. Komponentbristen märker vi framförallt av när det kommer till hårdvara från våra underleverantörer, där det ibland är längre leveranstider än normalt.

Hur kommer inflationen att påverka er?
– Vi påverkas precis som alla andra och ser kostnadsökningar inom flera områden. Det kommer att bli ännu viktigare att fokusera på hållbara investeringar och insatser som ger stort värde för våra kunder.

Finns det något ni kommer prioritera extra under 2023?
– I år etablerade vi Dstny som varumärke i Sverige och är nu en del av Dstny koncernen som är en av marknadsledarna i Europa inom molnväxel. Det innebär att vi har musklerna att accelerera innovation för att erbjuda våra kunder en flexibel, hållbar och säker kommunikationslösning. Vi kommer att fortsätta att stötta våra kunder med deras affärskommunikation i deras vardag som kontinuerligt förändras.

Hur ser 5g-tillväxten ut och hur påverkar den er affär?
– Vi erbjuder i första hand en molnväxellösningen som är operatörsoberoende där våra kunder kan välja mobiloperatör för bästa möjliga täckning, kvalité och hastighet. När det kommer till våra egna mobilabonnemang satsar vi givetvis på att erbjuda den senaste tekniken till våra kunder.

Några nya produkter/tjänster som ni ska lansera nästa år?
– Dstny kommer att leverera spännande nyheter kring omnichannel där vi möjliggör för företag att erbjuda kommunikation i deras kunders föredragna kanaler och samtidigt samla alla ärenden i samma gränssnitt. Lösningen har ett sömlöst flöde oavsett kanal som dessutom kommer med ett modernt gränssnitt, är smidig, enkel och användarvänlig. Det finns stora möjligheter med integrationer till CRM och andra collaboration-verktyg. Fördelarna är även att företag kommer att kunna optimera sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens och analytics. Fokus kommer att vara på tjänstens enkelhet att använda samtidigt som valfriheten fortfarande är central för oss på Dstny; oavsett om du väljer oss eller någon annan som operatör består möjligheterna att samla all kommunikation på samma ställe. 

Vad är målet för B2B 2023? Vilken utveckling kommer vi se?

– Vi har de senaste åren uppvisat tillväxt varje år och kommer att fortsätta att växa affären i Sverige. Vi tror att 2023 kommer att vara svårare för många företag och vi kommer att fokusera på att leverera bästa möjliga kundupplevelse till våra kunder. Vi vill därför erbjuda våra kunder fler möjliga kommunikationssätt för att möta deras kunder i egenvald kanal.

Vilken trend kommer påverka telekombranschen mest det kommande åren?
– 5G, säkerhet, ai och Maskininlärning, nya kommunikationsvägar bortom telefoni och en generation med nya kommunikationssätt. Användningen av AI och maskininlärning inom kommunikation, skrift och analys kommer att vara viktigt för att effektivisera och optimera verksamheter samtidigt som användare ställer höga krav på en sömnlöshet och användarvänlig upplevelse. 

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.