Clas Ohlson först i Norden med att sälja Starlink

bredband Elon Musks satellitinternet har nu blivit tillgänglig i Sverige. Butikskedjan Clas Ohlson är först ut med återförsäljningen.

Clas Ohlson först i Norden med att sälja Starlink

Starlink är en lösning från Elon Musks företag SpaceX som erbjuder internet via satellituppkoppling och ger täckning på platser över hela jorden. Förra veckan blev hårdvaran tillgänglig att köpa via Clas Ohlsons e-handel. Vi har pratat med Viktor Jobs, expert inom uppkoppling i hemmet, på Clas Ohlson.

Ni är den första återförsäljaren av Starlink i Norden. Berätta mer!

– Vi vill alltid vara relevanta för våra kunder och erbjuda rätt produkter. Starlink stärker oss ytterligare inom det uppkopplade hemmet. Dessutom är samarbetet och det faktum att Starlink väljer oss som första återförsäljare i Norden ett kvitto på den styrka vi har i vår kundbas och varumärke.

Vad innebär satsningen för era kunder?

– Efter pandemin har det blivit allt vanligare med distans- och hybridarbete. Att kunna erbjuda Starlink-produkter innebär nya möjligheter, som att ha ett Teams- eller Zoommöte på en öde ö långt ute i skärgården eller se den senaste serien på Netflix mitt ute i skogen. Vi kan erbjuda våra kunder en större flexibilitet i sin vardag.

Finns tillgänglig i två versioner

Om man endast vill förse ett hushåll eller en stuga med internet kan man köpa konsumentvarianten, Starlink Residential, för 5199 kronor. Om man däremot behöver ännu bättre uppkoppling kan man köpa företagsvarianten, Starlink Business High Performance kit, för 27 999 kronor.

För att kunna koppla upp sig krävs även ett Starlink-abonnemang för 690 kronor per månad utan bindningstid. Hantering av abonnemanget sker via den tillhörande applikationen.

Enkel montering

Enligt SpaceX är installationen enkel. Det enda användaren behöver göra är att placera mottagaren utomhus så att den har fri sikt mot himlen. Den riktar sig sedan automatiskt mot närmaste satellit.

När allt är riggat och klart ska man ha internet med hastigheter på mellan 25 och 220 Mbps.

Vad har ni fått för respons på satsningen?

– Kunderna och marknaden har visat ett stort intresse för Starlink och det blev en stor buzz kring lanseringen. Många är nyfikna och vill läsa på vad Starlink är för något medan vissa bara verkar ha väntat på att ha en enkel kanal att kunna köpa Starlinks satellitmottagare.

Läs mer om Starlink här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.