Clavister godkänner iPhones vpn-klient

Nya Apple iPhone 3g väntas med sin funktionsrikedom, inbyggd gps och stora display bli populär bland företag som vill ge mobila medarbetare tillgång till sina it-system. Clavister, ett svenskt företag som utvecklar ip-baserade säkerhetslösningar, har genomfört omfattande interoperabilitetstester mellan iPhone och sin egen säkerhetsplattform Clavister Security Gateway.

– Våra tester har utfallit till full belåtenhet, vilket innebär att vi nu kan erbjuda anslutningar som varken kan avlyssnas eller utnyttjas av obehöriga, säger Andreas Åsander, produktchef hos Clavister. IPhone levereras med en inbyggd vpn-klient som kan anslutas till en Clavister Security Gateway. Därmed förhöjs säkerheten på ett sätt som möjliggör åtkomst till känslig information.

Färre säkerhetsrisker

Med hjälp av SecureID kan man uppnå tvåfaktorautentisering, vilket innebär att man slipper oroa sig för säkerhetsrisker om telefonen tappas bort eller blir stulen.

– Exempelvis kan företagen ge sina säljare tillgång till crm-system, med möjlighet till uppdatering av kundinformation och beställningar på fältet – en klar produktivitetshöjare, säger Andreas Åsander.

Kräver inga installationer

I och med att Clavister utnyttjar den förinstallerade vpn-klienten hos iPhone 3g, så det krävs inga ytterligare installationer eller inställningar. Detta minskar i hög grad företagens arbetsbörda i samband med införande och underhåll av fjärråtkomst, samtidigt som man slipper extra licensavgifter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.