Cleura levererar rekordresultat i molnet

molnet Molntjänstleverantören ökade omsättningen såväl som vinsten under 2022.

Cleura levererar rekordresultat i molnet

Den svenska molntjänstleverantören Cleura har länge fokuserat på att erbjuda en tjänst som ger kunderna förutsättningar att leva upp till kraven i de olika lagar och regler som styr hanteringen av data.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Vi arbetar hårt med att bygga det europeiska molnet. I grund och botten handlar vårt arbete om att ge företag, offentliga sektorn och individer en modern plattform för innovation som säkrar att digitaliseringen inte sker på bekostnad av människors integritet, säger Jim Johansson, vd på Cleura.

När företagat nu redovisar sitt bokslut för 2022 står det klart att tjänsterna är efterfrågade ute bland kunderna. Man ökade både omsättningen och vinsten jämfört med föregående år. Vinsten uppgick till drygt sju miljoner kronor och den totala omsättningen till 120 miljoner.

– Särskilt offentlig sektor går i bräschen och ställer krav på sina leverantörer att inte göra överföringar av data till tredje land. Det har drivit på en omställning där SaaS- och PaaS-bolag som vill leverera till offentlig sektor nu väljer att drifta sina tjänster i svenska moln, säger Jim Johansson.

– I takt med att allt fler tjänsteleverantörer, myndigheter, kommuner och företag grundar sin verksamhet på molnteknik som lyder under europeiska dataskyddslagar och förordningar, bidrar vi till att både bygga Europas digitala suveränitet och öka innovationskraften.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.