Com Hem först med ims

Com Hem blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder ims-tjänster för överförandet av ljud och bild genom ip mellan telefoner, mobiler och datorer.

När Com Hem inför en ny nätverksarkitektur baserad på ims, ip multimedia subsystems, så är det ett steg i att optimera driften i den existerande infrastrukturen. Eftersom ims är ett system som kombinerar mobil- och bredbandstjänster är det en viktig plattform för att snabbt kunna introducera nya telefonitjänster och applikationer.

– Ims är en nyckelteknologi för vidareutveckling av voip-tjänster och nästa generations ip-telefoni. Att vi blivit första teleoperatör i Sverige med ims i kommersiell drift är strategiskt viktigt eftersom det utökar vårt försprång gentemot konkurrenterna och för att vi skall kunna erbjuda marknadens bästa telefonitjänst, säger Martin Kull, tekniskt ansvarig på Com Hem.

Ims redo

Com Hems ims-lösning med en hiq8000 voip-applikations server, levereras och integreras i nuvarande nätverk av Nokia Siemens Networks. Com Hem tog sig alltså till målinjen före Teliasonera som även de beställt ims-plattformen från Nokia Siemens Networks.

– Ims nu är moget för fullskalig utrullning för de operatörer som nu står i begrepp att fatta viktiga strategiskt beslut för sina framtida tjänsteplattformar, säger Jan Lindgren, vd på Nokia Siemens Networks i Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.