Com Hem första operatör med Wifi 6

Wifi Nu kommer den nya generationens wifi. Detta i form av att Com Hem som första operatör i Sverige erbjuder wifi 6
– Är ytterligare ett bevis på att Com hem levererar den absolut bästa surfupplevelsen, säger Joakim Öhrström på företaget.

Com Hem första operatör med Wifi 6
Joakim Öhrström, chef för bredband och tv på Com Hem

Det är med den nya routern Wifi Hub C3 som Com Hem börjar erbjuda Wifi 6 till svenska hushåll. Den nya generationens trådlösa teknik innebär bland annat bättre täckning och högre hastighet, dessutom kräver den mindre energi.

Med enheten så kan man uppnå surfhastigheter på 1 160 Mbit/sekund, vilket är den snabbaste wifi-hastigheten som uppnåtts av en svensk operatör. Och i teorin innebär det att man kan ha 46 samtidiga UHD-filmer streamade samtidigt.
– Majoriteten av våra kunder använder trådlös uppkoppling hemma och det är därför av stor vikt för oss att vi har de absolut snabbaste bredbandshastigheterna. Nu är vi första svenska operatör att lansera wifi 6, och tack vare det kan vi erbjuda den snabbaste hastigheten över wifi som uppmätts bland de största operatörerna i Sverige, säger Joakim Öhrström, chef för bredband och tv på Com Hem.

WiFi Hub C3 har utöver ny wifi-teknik även dubbla frekvensband och så kallad smart bandsteering. Det ger en stabilare uppkoppling då routern avgör vilken frekvens som är bäst att använda för respektive uppkopplad enhet. WiFi Hub C3 ingår för de som köper Com Hems Bredband 1200 men finns tillgänglig för alla Com Hems FiberKoax-kunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.