nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Comhem och Boxer lanserar Tv Hub

En förenkling av vardagen – så beskrivs tv-plattformen Tv Hub.
Nu kommer Comhem och Boxer-kunder få tillgång till ett smidigt system för kanalhantering

  • Artikel annons 1

En kombination av linjär tv och play-tjänster i HDR och 4K-kvalitet. Android-baserade plattformen TV Hub är en smart och smidig tjänst för den som vill kunna zappa fritt över hela tv-utbudet. På fjärrkontrollen finns exklusiva genvägar till Netflix, SVT Play och TV4 Play.

Men det är inte bara de stora streamingtjänsterna som man får tillgång till. Connoisseuren kan bläddra i ett kartotek av över 2 000 appar med spel, musik och filmtjänster.

– En av styrkorna med Tv Hub är våra samarbeten med de mest populära streamingtjänsterna. Förutom SVT Play och TV4 Play så är vi extra glada att Netflix, som är världens största streamingtjänst, finns tillgänglig i Tv Hub vid lanseringen och att våra kunder enkelt kommer att komma åt deras innehåll via knappen på fjärrkontrollen, säger Jessica Andersson, produktchef på Comhem och Boxer.

Skifte i konsumtionsmönster

Grundsystemet är från Google, men det är Comhem själva som designat hårdvaran samt användargränssnittet tillsammans med Google, Technicolor och 3SS.

– När vi har utvecklat Tv Hub har det viktigaste varit att lyssna på våra kunder och förstå deras behov när det gäller tittandet. Vi ser ett tydligt skifte i hur man vill konsumera innehållet idag jämfört med tidigare. Enligt en färsk undersökning från Kantar Sifo, så vill svenskarna ha en blandning av ett mer traditionellt linjärt tv-tittande blandat med on-demand eller streamingtjänster, säger Jessica Andersson.

Kostar 1 695 kronor

Med röstfunktionen på Tv Hub, som är baserad på Googles teknologi, så kan man söka efter tv-kanaler, filmer, skådespelare eller musik genom att prata med fjärrkontrollen. Sökträffarna hämtas från innehållet i alla appar som finns installerade, oavsett om det är filmer, tv-program, YouTubeklipp eller låtar.  Det linjära tv-innehåller i Tv Hub går att använda för kunder via fiber-lan, fiber-koax och med vanlig antenn.

Så vad kostar då lyxen att få en mer bekvämt tv-tittar-liv? Listpriset för en TV Hub är 1 695 kr. Från och med 12 april kan Com Hem-kunder köpa och senare under året kommer även Boxer-kunderna få tillgång till enheten. Man kommer även att sälja boxen i de större elektronikkedjornas varuhus.

Taggar:, , ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.