Com Hem siktar på större företag

Operatörer Com Hem lanserar Bredband Pro som ett alternativ till fiber för de företag som finns i anslutna fastigheter. Operatören laddar samtidigt för en fibersatsning som ska nå större företag utanför det befintliga nätet.

Den nya bredbandstjänsten Bredband Pro är Com Hems senaste steg i satsningen på företagsmarknaden. Den erbjuds i varianter från 100 upp till 500 Mbit/s med en upplänk på 50 Mbit/s.

– Sedan vi startade vår företagssatsning har vi främst vänt oss till de lite mindre företagen. Nu breddar vi utbudet med högre bredbandshastigheter och vänder oss i och med detta också till större företag i vårt nät, säger Ante Baric, affärsområdesansvarig för Företag på Com Hem.

Men det här är bara början. Enligt Telekomnyheterna planerar Com hem för en fibersatsning som ska riktas till stora företag även utanför dagens anslutna fastigheter. Ante Baric förklarar att man siktar in sig på företag som ligger nära de egna bestånden och som kan anslutas till Com Hem-nätet utan en stor investering.

Målgruppen för den här nationella satsningen är företag med 10 – 50 anställda. Idag når Com Hem totalt runt 180 000 företag, varav cirka 175 000 har en till nio anställda.

I december offentliggjordes Com Hems förvärv av Phonera.

– 2014 kommer att bli ett bra år för Com Hems företagskunder, säger Ante Baric.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter