Com Hem tänker bli först med ims

Även Com Hem har valt ims från Nokia Siemens Networks. Det är andra gången på kort tid som Ericsson missar en prestigeaffär.

Com Hem tänker bli först med ims

I samband med att Von Europe öppnar meddelar Com Hem att man tänker bygga framtidens teletjänster med en ims-plattform från Nokia Siemens Networks. Operatören hävdar att de vid lanseringen i oktober blir en av de första i Sverige med ims i kommersiell drift. När Teliasonera, som också valt en plattform från det finsk-tyska bolaget, tänker lansera ims-tjänster är oklart.

Com Hems avtal med Nokia Siemens Networks gäller leverans av en ims-plattform, ip multimedia subsystem). Ims är en ny nätverksarkitektur som bland annat möjliggör nya telefonitjänster och applikationer baserat på ip och sip.

Med ims kan Com Hem bland annat optimera driften i existerande infrastruktur för att möta den tillväxten av antalet telefoniabonnenter. Det ska också gå att snabbare utveckla och introducera nya telefonitjänster och applikationer och inleda nya samarbeten med teleoperatörer och reducera de löpande driftkostnaderna

– Com Hem blir en av de första teleoperatörerna i Sverige att använda ims som en nyckelteknologi för vidareutveckling av voip-tjänster och nästa generations ip-telefoni. Det är ett strategiskt viktigt kliv som gör det möjligt för oss att erbjuda marknadens bästa telefonitjänst, säger Martin Kull, CTO på Com Hem.

– Detta är en milstolpe i utvecklingen av ims. Genom att sammanfoga ims med kabelaccess kan ännu fler telefonikunder ta del av fördelarna med nästa generations ip-telefoni, säger Jürgen Walter chef för Service Core and Applications på Nokia Siemens Networks.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.