Com Hems kunder i kläm

Com Hems tillväxt har varit så snabb att många kunder hamnat i kläm när kundsupporten inte hunnit med att svara upp till förväntningarna. Det säger operatörens vd Gunnar Asp självkritiskt i företagets delårsrapport.

Com Hems kunder i kläm

Com Hem har vuxit snabbt men har samtidigt har genomfört ett omfattande arbete för att integrera UPC i Com Hem. En utmaning som visade sig vara för stor för företaget.

– Det har tyvärr fått till effekt att många av våra kunder har kommit i kläm i form av långa väntetider i kundservice och bristande tjänstekvalitet. Något jag som vd beklagar eftersom vi självklart vill att våra tjänster ska motsvara våra kunders förväntningar, säger Com Hems vd Gunnar Asp.

Ökade resurser

Under våren startade ett arbete för att komma till rätta med Com Hems växtvärk. Operatören har rekryterat över 200 nya handläggare på kundservice och ökat de resurser som jobbar med att upprätthålla tjänsternas kvalitetsnivå.

– Dessutom har vi fördelat en väsentligt större andel av våra investeringar, jämfört tidigare kvartal, till att säkerställa både kapacitet och kvalitet. Tyvärr har resultaten av dessa insatser tagit längre tid än beräknat. Vår ambition är att vi ska se de fulla effekterna av dessa insatser i början på nästa år, framhåller Gunnar Asp.

Fler kunder

Under tredje kvartalet 2007 ökade antalet bredbandsabonnenter med 19 000 till 466 000, antalet digital-tv-abonnenter med 18 000 till 374 000 och antalet telefoniabonnenter med 18 000 till 241 000. Antalet triple play-abonnenter fortsatte att öka och per den 30 september abonnerade 138 000 kunder på alla tre tjänster; digital-tv, bredband och telefoni från Com Hem. Det motsvarar en ökning med 13 000 abonnenter sedan utgången av andra kvartalet 2007. Det totala antalet abonnenter ökade med 52 000 till 1 192 000.

Under tredje kvartalet 2007 ökade nettoomsättningen med 16,3 procent till 895,8 miljoner kronor. Vinsten före avskrivningar och engångsposter förbättrades med 19,6 procent till 412,3 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.