Comdex flyttas till Stockholm

Årets upplaga av Comdex kommer att flyttas från Svenska Mässan i Göteborg till Sollentuna Expo Center i Stockholm. Därmed hoppas man kunna bryta den vikande trenden i antalet mässbesökare.

Exponova har nu beslutat att flytta vårens stora it-mässa och förlägga den till Stockholm i stället för Göteborg. Kent Thomas Vainikainen, vd på Exponova, betonar dock att mässan kommer att gå av stapeln på utsatt datum.

– Vi kommer inte att skjuta på mässan, utan den kommer att hållas de datum som tidigare annonserats, den femte till sjunde april, säger han. Däremot flyttar vi den till Stockholm och Sollentuna Expo Center.

Kent Thomas Vainikainen förklarar flytten med att Sollentuna Expo Center bättre passar mässans utformning som en mötesplats. Antalet besökare på mässan har minskat stadigt från 30 000 besökare 2002 till 15 000 förra året. Av erfarenhet vet man att det stora antalet besökare framför allt kommer för att träffa utställare och inte i första hand för själva konferensdelen.

– Comdex är ett businessforum och med den inriktningen är den lättare att anordna i Stockholm, tror Kent Thomas Vainikainen. I den konjunktur som råder nu tror vi också att mässan kan locka fler om den arrangeras i Stockholm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.