Comhem säljs till USA

Comhem köps av två amerikanska kabel-tv-bolag för 10,5 miljarder kronor. Säljaren, Investor EQT, har bekräftat uppgifterna till Dagens Industri och gör nu en reavinst på drygt 7 miljarder kronor.

Köparna är Providence Equity Partners och Carlyle Group tillsammans med finansiella intressenter. I sammanhanget kan nämnas att Providcence ingår i det konsortium så nyligen la ett anbud på danska teleoperatören TDC.

Comhem har länge omgärdats av rykten om uppköp. Bland annat har Tele2 och Telenor uppgetts som intresserade. Enligt uppgifter på nyhetssajten N24 föregicks affären också av en anbudsstrid, dock är det oklart mellan vilka aktörer.

Comhem har idag 1,4 miljoner hushåll i sin orderbok och erbjuder bredband, telefoni och tv. De nuvarande ägarna EQT har ägt Comhem under 2 och ett halvt år och då genomfört investeringar för en miljard kronor.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.