Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Commvault vill göra byod tryggare

säkerhet Nu byggs programsviten Simpana ut med moduler för att säkra och förenkla arbete via mobila enheter.

Det är ingen nyhet att det ökade användandet av mobila enheter ökar säkerhetsrisken i din it-miljö, inte minst om dessa står utanför it-avdelningens kontroll. Commvault har därför utvecklat en lösning för att göra hantering, tillgång och delning av filer och e-post via mobila enheter säkrare. Lösningen integreras nu som en del av Simpana, som är ett heltäckande informationshanteringssystem för både traditionella fysiska klienter för virtuella och molnbaserade miljöer som  Windows Azure och Amazon Web Services.

– Användare är vana vid att kunna komma åt sina filer i konsumenttillämpningar som Dropbox. Med vår nya modul möjliggör vi nu detta i företagsmiljöer,” säger Anders Stinger, Nordenchef för Commvault.

Användare av Simpana ska enkelt kunna dela data mellan varandra medan företaget behåller kontrollen över informationen, som hela tiden hålls internt. Tanken är att företagets data ska hållas samlad och att all information ska vara sökbar.

– Byod-trenden betraktas ofta som ett hot mot datasäkerheten. Med den här programvaran får användarna stöd med säker tillgäng till data genom den klient de själva väljer, säger Anders Stinger.

Simpana Endpoint Data Protection innehåller bland annat moduler för Säkerhetskopiering och återställning av klienter, säker fildelning för mobila enheter, fjärradering och kryptering samt en kontrollpanel för datanalys. Moduler går att lägga till individuellt efter behov.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter