Compodium får leverera säkra videomöten till Inera

videomöten Compodium vinner upphandlingen, som är värd omkring 60 miljoner, med sin tjänst Digitalt Möte.

Compodium får leverera säkra videomöten till Inera

Ineras upphandling av en säker videomötestjänst är värd cirka 60 miljoner kronor och det blir Compodium som får fortsatt förtroende att tillhandahålla tjänsten med sin white label-lösning Digitalt Möte.

En tungt vägande faktor vid beslutet är att Compodium använder sig av ett svenskt, privat moln vid leverans av tjänsten. Det innebär att man kan uppfylla krav på att inte dela känsliga personuppgifter med tredje land.

Offentliga sektorn i framkant

– Den offentliga sektorn är i framkant när det gäller att säkerställa invånarnas känsliga personuppgifter och på så sätt följa GDPR. Vi hoppas nu att även näringslivet ska följa deras exempel och trygga deras kunders integritet och på så sätt uppfylla digitaliseringens fulla potential, säger Thorleif Jener, styrelseordförande på Compodium.

Förutom det faktum att tjänsten Digitalt Möte använder sig av ett svenskt, privat moln så är den krypterad. Ineras beslut går också i linje med den eSam-rapport som ett antal myndigheter levererade i november 2021.

Inera ägs av 21 regioner och 288 kommuner och är ansvarigt för omkring 40 digitala samhällstjänster, däribland 1177 Vårdguiden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.