Comsystem kickar ut TDC-trion

Bransch Comsystem avvecklar dotterbolaget Coport Com System och kickar därmed ut den trio från TDC som man värvade för ett år sedan. Dessutom varslas fyra personer i Comsystem om uppsägning.

Problemen för Stockwik, som äger och driver Stjärnafyrkant och Comsystem, fortsätter. Företaget har inte presenterat någon rapport för andra kvartalet och inget bokslut för 2013, men i fösta kvartalet blev resultatet minus 3,4 miljoner kronor på en omsättning som sjunkit till 21,9 miljoner.

Nu har Stockwik beslutat avveckla Coport Com System, ett dotterbolag till Comsystem Mobility.

”Situationen för Stockwiks rörelsesegment större företag och offentlig sektor har varit fortsatt utmanade. I syfte att snabbare nå lönsamhet även vid lägre försäljningsnivåer har ytterligare rationaliseringar genomförts”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Åtgärden förväntas påverka resultat- och balansräkningen negativt i storleksordningen 2,5 miljoner kronor.

”Inte utvecklats rätt”

I praktiken innebär avvecklingen att de tre profiler som värvades från TDC för ett år sedan, Peter Hasselblad, Mats Lindstorp och Anders Andrén, sägs upp. De kom in i Stockwik-sfären via uppköpet av nystartade företaget Amigos och Peter Hasselblad fick rollen som vd för Comsystem.

TDC-trions uppdrag var att utveckla försäljningen inom mobilitetsområdet till större företag och offentliga verksamheter.

– De har inte utvecklats på det sätt som vi hoppades på, säger Stockwiks vd David Andreasson i en kort kommentar till Telekom idag.

Ted Wengler, nuvarande vd för både Comsystem och Stjärnafyrkant, beskriver läget vidare:

– Avvecklingen av Coport och uppsägningen av de tre anställda där innebär ingen förändring i inriktningen eller våra planer för Comsystem. Våra ambitioner om tillväxt ligger kvar och nu har vi fått på plats de stora verktygen och processerna är genomarbetade och sjösatta.

– Det handlar framför allt om vår helt nya webbshop, som är supermodern och anpassad till både kundernas affärssystem och våra system och processer. Webben blir nu vår huvudkanal, säger Ted Wengler.

Fyra varslade

Ted Wengler vill däremot inte gå in på detaljer om varför TDC-trion kickas ut, förutom att man vill dra ner på kostnaderna.

Faktum är att ytterligare fyra personer har varslats om uppsägning från Comsystem, som i dagsläget har åtta anställda.

Ti: Berör det här varslet de fyra personer från TDC som ni tog in i en kompletterande rekryteringssatsning sent 2013?

– Jag vill inte kommentera vilka som berörs av varslet, säger Ted Wengler.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.