Comviq-kunder får tillgång till 5g

5g Teleoperatören Comviqs kunder får betala från 275 kronor per månad för ett 5g-abonnemang.

Comviq-kunder får tillgång till 5g

Lågprisprofilerade operatören Comviq, som är ett dotterbolag till Tele2, meddelar att kunderna ska kunna få tillgång till 5g-nätet redan denna vecka.

5g ingår till att börja med i tre olika abonnemang med olika datamängder: 30 GB data för 275 kronor per månad, 50 GB data för 325 kronor per månad och 100 GB data för 375 kronor per månad. Det finns ingen möjlighet att köpa ett kontantkort som ger tillgång till 5g-nätet.

5g aktiveras denna vecka

Kunder som tecknar de två dyraste abonnemangen kommer att få 5g aktiverat denna vecka enligt Comviq.

– Vi håller nu på att rulla ut 5G i hela Sverige och vi märker att våra Comviq-kunder har uppgraderat sina telefoner och ser fram emot den nya generationens mobilteknologi, säger Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2.

Är intresset för att teckna 5g-abonnemang stort hos era kunder?

– Vi har en rätt hög andel 5g-telefoner bland våra kunder och intresset för fördelarna kring 5g och status på utrullningen har ökat markant. Vi strävar efter att vara lyhörda och det är bland annat därför som vi nu lanserar 5g, säger Oscar Karlsson.

Har ni några löften när det gäller överföringshastighet och täckning?

– Vi ska inom några år ha likvärdig täckning på 5g som vi idag har på 4g. För att differentiera våra olika 5g-erbjudanden mellan våra varumärken, så har vi i inledningsskedet valt att ha ett hastighetstak på 100 megabit per sekund för Comviq. Det är viktigt att komma ihåg att fördelarna med 5g inte bara är hastigheten utan även exempelvis snabbare svarstider, robustare och säkrare överföring, säger Oscar Karlsson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.