Conscia köper svenska Secoa

förvärv Conscia fortsätter att köpa bolag. Senast i raden är svenska Secoa som levererar en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster via en unik kundportal och mobilapp.

Conscia köper svenska Secoa
Robert Gustafsson, vd Conscia Sverige.

De senaste sex åren har Conscia gjort tio förvärv, det senaste är ett svenskt bolag som fick titeln Cisco Growth Partner of the Year 2020, Secoa. Företaget har en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster via en unik kundportal och mobilapp. Genom köpet öppnar Conscia upp för en expansion av tjänster och försäljning både nationellt och internationellt.

– Våra två Cisco-expertföretag som samarbetat ett tag och vi är som gjorda för varandra. När företagens infrastruktur flyttar till molnen ställs nya krav. Secoa har här en unik förmåga inom nästa generations molnbaserade tjänster med automation och AI-stöd. Tillsammans med Conscias ledande kompetens inom Cisco, CNS-portal och marknadsaccess kommer bolagen gemensamt nu att nå många flera och större kunder, säger Conscia Sveriges vd Robert Gustafsson.

Fredrik Dahlgren, vd för Secoa säger i ett uttalande att Conscia är överlägset bäst på Cisco och att affären ger helt nya möjligheter både i och utanför Sverige.

– Med deras stöd kommer vi att kunna utveckla våra tjänster snabbare och även integrera dem med Conscias världsberömda Asset Management-portal CNS. Deras omfattande expertis, resurser och marknadsaccess ger oss helt nya möjligheter i och utanför Sverige, säger Fredrik Dahlgren.

Molntjänster är den del av den svenska it-marknaden som väntas växa oavbrutet genom 2020 enligt Radar Group. Secoas erbjudande är anpassat till behoven hos dagens medelstora och stora företag, ofta med en cloud first-strategi och en mobil arbetsstyrka. De levererar en rad, främst Cisco-baserade nätverks- och säkerhetstjänster med ai- och expertsupport genom den egenutvecklade kundportalen Secoa Cloud.

Både Conscia och Secoa är Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners med fokus på privatmarknaden. SECOA adderar nu sju Cisco-expertcertifieringar till Conscia Sveriges 24. Affären ger Conscia ett fjärde kontor i Borlänge, men även personal i bland annat Sala, Västerås och Uppsala.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.