Conscia köper tyskt it-bolag

Branschen

Ytterligare ett köp – och ett kliv in i Tyskland. Conscia har nu förvärvat it-infrastrukturföretaget Xevit.
– Med Xevit kommer vi att stärka vår position ytterligare, säger Claus Thorsgaard, vd för Conscia-gruppen.

Conscia köper tyskt it-bolag

Concia har de senaste åren varit på shoppingrunda. Nu har företaget genomfört ytterligare ett uppköp då de lägger till tyska Xevit. Bolaget har 110 anställda och en omsättning på 40 miljoner euro. Xevit är en Cisco Gold Partner och har utvecklat flera unika lösningar för sjukvårdssektorn. Men framförallt är förvärvet ett viktigt steg in i Centraleuropa
– Vi har fyrdubblat vår omsättning under de senaste fem åren från 500 miljoner danska kronor till över 2 miljarder DKK. Vi är redan marknadsledande i Skandinavien, Nederländerna och Slovenien, och med Xevit kommer vi att stärka vår position ytterligare inom den europeiska säkerhets- och it-infrastrukturmarknaden som är en viktig strategisk prioritet för Conscia. Under de senaste 2-3 åren har vi gjort mycket betydande investeringar för att utöka vår portfölj av säkerhetslösningar, till exempel har vi nu ett 24/7 Security Operations Center (SOC) och med Xevit som en del av Conscia-gruppen kommer vi att kunna bistå de tyska kunderna bättre med dessa typer av lösningar, säger Claus Thorsgaard, vd för Conscia Group.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.