Conscia och Palo Alto Networks i nytt partnerskap

Branschen Ett partnerskap för än säkrare it. Conscia investerar stort för att bli Palo Alto Networks största svenska partner.

Conscia och Palo Alto Networks i nytt partnerskap

I takt med den digitala transformationen rullar vidare blir cybersäkerhet en allt viktigare fråga. Och för att kunna dra nytta av den stora efterfrågan på Palo Alto Networks plattform så investerar Conscia än mer i sitt partnerskap med det amerikanska bolaget. Målet är att inom tre år bli en av företagets största svenska partner.
– Det går inte längre att skydda sig med punktlösningar utan att det finns integration dem emellan och utan synlighet rakt genom hela verksamheten. Palo Alto Networks visar att man menar allvar när det gäller att leda innovationsresan inom cybersäkerhet och med flertalet starka uppköp har dom idag ett överlägset helhetserbjudande, säger Lars Kyhlstedt, VD för Conscia Sverige

Efterfrågan på hanterade tjänster ökar

Enligt Kihlstedt der den svenska marknaden på brist av säkerhetsexperter och i enkäter med it-beslutsfattare uppger snudd på varannan att investeringarna i cybersäkerhet är på en för låg nivå. Även efterfrågan på hanterade tjänster ökar hos kunderna vilket inte minst visas av att att Conscias försäljning inom cybersäkerhet ökade med 180 procent i fjol.
– Tittar man på den svenska marknaden ligger verksamheter långt fram i den digitala utvecklingen. Däremot ligger vi fortfarande efter när det gäller att strategiskt investera i cybersäkerhet. Men ser man på dom incidenter vi drabbats av senaste åren så är det just ett strategiskt tänk kring säkerhet som kan göra skillnad. Många verksamheter har en stor vilja att gå mot en större säkerhetsmognad men saknar resurser att ta hand om nya projekt. Här blir hanterade cybersäkerhetstjänster centrala, säger Åsa Edner, vd för Palo Alto Networks i Sverige

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.