Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Corona driver behovet av flexibla arbeten

Samarbetsplattformar En epidemi som påverkar vardag och arbete för miljarder människor. Coronavirusets framfart har haft långtgående konsekvenser. Nu visar statistik att det drivit tillväxt för samarbetsverktyg och videomöten.

Corona driver behovet av flexibla arbeten
Foto: Cisco

Stängda skolor, områden i karantän och tomma arbetsplatser. Över hela världen har offentliga platser och sammankomster stängts och ställts in på grund av virusoro. Bland annat fick MWC i Barcelona och den viktiga bilsalongen i Genève ställa in.
Men i svallvågorna av att allt mer stängs, har det digitala arbetslivet fått fart. Möten som normalt skulle skett på kontoret sker online och mängder av jobbresor har ersatts med videokonferenser.

Cisco, vars samarbetsplattform Webex används globalt, bedömer att användningen av verktyget ökat 22 gånger om i Kina jämfört med innan Coronautbrottet. Och samma trend syns i andra länder med smittspridning.
I ett blogginlägg skriver Sri Srinvasan, globalt ansvarig för Webex på Cisco:
– VI arbetar proaktivt med att öka kapaciteten i USA och Europa, samarbetar med ideella verksamheter för att hjälpa skolor och andra verksamheter och har nära kontakt med kunder som snabbt vill erbjuda större möjligheter för anställda att arbeta hemifrån.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter