Creative släpper ny kamera för videomöten – 4K och ai-funktioner

Kontoret Creative släpper nu ny konferenskamera utrustad med bland annat vidvinkelobjektiv, anpassningsbar zoom, 4K-upplösning och en hel del ai-funktionalitet.

Creative släpper ny kamera för videomöten – 4K och ai-funktioner

Creative Live! Meet 4K som den ny kameran heter har Sonys bildsensor Starvis IMX415 cmos. Kamerans vidvinkelobjektiv klarar av att visa upp 115°, vilket gör webbkameran till ett bra val för den som vill kunna visa upp flera deltagare eller en stor bredd med visuellt innehåll, som en whiteboard-presentation.

Konferenskameran är också utrustad med en digital zoom som kan förstora saker upp till sju gånger, vilket ger användarna möjligheten att peka på viktiga detaljer utan att bildkvaliteten enligt bolaget påverkas nämnvärt.

Konferenskameran har även inbyggd ai-spårning och -inramningsteknik, som automatiskt spårar talarens ansikte med hjälp av ansiktsigenkänningsfunktionen. Tekniken ser till att talaren förblir centrerad i bild även när personen byter position, och ska ge användarna en stabil visuell upplevelse.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.