Cyanogen bundlar Microsoft-appar

Appar Microsoft har hittat ännu en samarbetspartner som kommer att börja förinstallera appar som Skype och Office i sitt mobil-os.

Det har florerat rykten en tid om ett partnerskap mellan Microsoft och Cyanogen, och nu bekräftar Cyanogen att man kommer att baka in appar för bland annat Skype, Onenote, Onedrive, Outlook och Office i Cyanogen OS. Som en del i partnerskapet kommer Microsoft att öppna för skapandet av så kallade ”native integrations” som tillåter mer djupgående integration mellan Microsofts appar och operativsystemet samt med andra tillverkares appar. Upplägget liknar de test Microsoft tidigare gjort med utökad integration och anpassningsmöjligheter i Android, något som syftar till att locka användare bort från Googles egna appar.

”Det här spännande samarbetet med Microsoft ger oss möjlighet att ta fram nya typer av integrerade tjänster till mobila användare runt om i världen” skriver Cyanogens vd Kirk McMaster i ett mejl till The Verge.

Det går som bekant trögt för Microsofts eget mobil-os, men på app-fronten ser det betydligt ljusare ut. Nyligen började även Samsung att förinstallera Microsoft-appar i ett antal modeller, efter bråk med Google om royalities för Android, och även Dell har har meddelat atyt man kommer göra samma sak på sina Android-enheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.