Cygate köper Avansys

Teliasoneras dotterbolag fortsätter handla bolag. I och med köpet av Avansys får Cygate ett bredare utbud av systemintegrationstjänster.

Systemintegratören Cygate, som ägs av Teliasonera, köper svenska Avansys för 120 miljoner kronor. Affären ska stärka Cygate inom kommunikationslösningar för företag med tjänster inom serverhantering, datalagring och säkerhet.

– Våra företagskunder efterfrågar alltmer helhetslösningar för sina kommunikationsbehov, vilket ställer ökade krav på vår kompetens inom systemintegration relaterat till telekommunikationstjänster, säger Juho Lipsanen, chef för Business Services på Teliasonera. Genom Cygates köp av Avansys stärker vi oss ytterligare inom detta område.

Bredare utbud

Köpet kräver ett godkännande från Konkurrensverket.

– Avansys kompetens och erfarenhet bidrar till att skapa värde för våra kunder som nu får tillgång till ett bredare utbud av systemintegrationstjänster, säger Bengt Lundgren, vd för Cygate. Avansys starka närvaro i det snabbväxande Öresundsområdet gör oss till marknadsledande i regionen.

Avansys grundades 1999 och har idag 85 anställda. Företaget har kontor i Malmö, Helsingborg och Kristianstad och omsatte 177 miljoner kronor under bokslutsåret 2006/2007 (brutet räkenskapsår). Under de tre senaste verksamhetsåren har Avansys haft en omsättningstillväxt på cirka 13 procent i genomsnitt. Cygate kommer att använda varumärket Avansys under en övergångsperiod.

Fakta

Kort om Cygate

Teliasonera köpte systemintegratören Cygate i slutet av 2006 som sedan dess verkar som ett enskilt bolag inom Teliasonera. 2007 köpte Cygate systemintegratören Dimension Data Sverige vars personal och verksamhet integrerats med Cygate på kort tid. Cygate finns idag på 16 orter i Sverige och Finland.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.