Cygate levererar moln-uc med ny Ciscoplattform

UC Ett mellanting mellan traditionell KST och en mer standardiserad molntjänst. Så skulle man kunna beskriva Cygates nya Cisco-baserade uc-tjänst.

Cygate levererar moln-uc med ny Ciscoplattform

I botten av Cygates nya moln-uctjänst ligger den senaste generationen av Ciscos växellösning för tjänsteleverantörer, HCS. Det är en så kallad multi tenant-plattform som rymmer många kunder inom samma grundinstallation. Det skiljer den nya tjänsten från tidigare lösningar för kommunikation som tjänst från Cygate och ska bland annat innebära kortare leveranstider. Samtidigt ska möjligheterna till anpassning och integration med andra system vara lika stora som med en helt kundspecifik lösning.

Tjänsteupplägget är enligt Cygates vd Patrik Olsson anpassat för de större företagen med start från omkring 500 användare och behov av mer anpassning än en standardiserad molntjänst kan ebjuda.

– Merparten av lösningarna i tjänsten blir customiserade för kunden men det går också att få en standardsetup, säger han.

Telefoni, video och samarbete

Förutom telefoni kan man allt efter behov och önskemål få alla Ciscos uc-funktioner i tjänsten som exempelvis video och samarbetsverktyg, men grundplattformen kan också kombineras med tilläggsprodukter från andra leverantörer, som Enghouse och Microsoft beroende på vad som önskas. En samordning finns också med moderbolaget Telias befintliga tjänster så för video levereras som exempel genom tjänsten Telia Videomöte.

Bara för Telia-kunder

Något färdigt licenspaket finns inte för tjänsten utan det byggs utifrån kundens behov av exempelvis olika användarprofiler och önskemål om flexibilitet i antalet användare.

Cygates nya moln-uc blir bara tillgänglig i kombination med operatörstjänster från Telia som redan använder samma grundplattform för att leverera tjänster på flera av sina andra marknader. Det senare öppnar för möjligheten att skapa gränsöverskridande kommunikationslösningar för företag med verksamhet utanför Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.