Cygate stuvar om på toppen

Karriär Cygate har just anställt en ny försäljningschef för kunder inom den privata sektorn. Samtidigt så rör sig företagets cio vidare mot nya utmaningar.

Cygate stuvar om på toppen

Det händer mycket på Cygate, där man inom kort tar över Telias pbx-verksamhet, har en ny vd och kör igång en norrlandssatsning. Nu möbleras det även om på de ledande positionerna inom företaget.

I mitten av mars tillträdde Jan-Erik Johansson som ny försäljningschef för kunder inom den privata sektorn. Han kommer närmast från en tjänst som kompetensområdeschef på Capeiro. Hans ambition är att få Cygates säljorganisation att växa ytterligare.

– Cygate har både bredd och spets i sin kompetens och med sina nära och goda kontakter med Telia finns det gott om muskler att göra fantastiska saker för kunderna, säger Jan-Erik Johansson.

Samtidigt har det blivit dags för integratörens egen cio att röra sig vidare. Johan Toll kommer den första april att sluta som it-chef på Cygate efter snart sex år år på posten. Han ska istället börja på Ipsoft och kommer anta, den något ovanliga titeln, Executive Director Transformation.

– Jag kommer arbeta i en global roll och hjälpa företag med den förändringsresa som automation av infrastruktur och processer innebär. Det är riktigt cutting edge om hur man gör it på ett smartare sätt, till exempel genom att använda kognitiv intelligens inom kundsupport, säger Johan Toll, och fortsätter:

– Jag har varit på Cygate rätt länge och kände att det var dags för lite nya utmaningar. Detta är något som jag brinner för personligen och tycker är otroligt spännande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.