Cygate tar över Telias pbx-verksamhet

Bransch I slutet av förra året bestämde sig Telia för att knyta dotterbolaget Cygate närmare till sig. Nästa steg är att flytta hela den egna verksamheten med kundplacerade växlar till Cygate som därmed växer kraftigt.

I november 2013 överraskade Telia med att sparka Bengt Lundgren som vd:n för Cygate. Motivet var att knyta Cygate närmare moderbolaget för att på ett tydligare sätt kunna gå med ett samlat erbjudande om operatörs- och integratörstjänster till företagskunder och offentliga verksamheter.

Som en konsekvens av det beslutet flyttar nu Telia över det som återstår av den en gång mycket stora egna verksamheten med inriktning på kundplacerade växlar till Cygate. Totalt handlar det om 90 Telia-anställda som byter arbetsgivare under de närmsta månaderna när Cygate därmed blir operatörens hela ansikte mot pbx-marknaden.

För Cygate innebär omstruktureringen ett ordentligt tillskott av både kunder och personal. De har idag 550 anställda vilket innebär att personalstyrkan i ett slag ökar med en sjättedel.

– Det här gör oss till en starkare aktör, säger Cygates marknadsdirektör Richard Schumacher.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.