Cygate väljer hemodlat

Bransch Cygate lägger krut på en ny affärsstrategi, som de kallar närproducerade it-tjänster. Förenklat kan det beskrivas som att de vill se fler kliva in på molntjänster.

Enligt Cygate själva är satsningen den största som företaget gjort och ska omfatta alla affärsområden och alla företagets medarbetare. Molntjänster är det stora i satsningen och till grund för satsningen ligger köpen av Ipeer och IIM, som gör att Cygate nu säkrat kompetens inom området.

– Vi upplever att allt fler efterfrågar lokal närvaro, förståelse för de lokala förutsättningarna och expertkunskap kring reglerna om hantering av affärsdata. Med närvaro på över 20 orter i Sverige, fler än 500 lokala experter, fem egna datahallar samt en servicelinje på svenska som alltid är öppen, vågar jag påstå att våra it-tjänster verkligen är närproducerade, säger Cygates vd Patrik Olsson.

Viktigt att agera rådgivare

En stor del i satsningen handlar också om kompetens och att vara rådgivare till företag och organisationer som vill börja använda molntjänster i större utsträckning, men känner att det är något som håller de tillbaka. Det nya konceptet kallas Molnkonnektor.

– Det innebär att vi tar fram strategier för hur kunderna projekterar, integrerar, administrerar och utvecklar sin resa från egenproducerad it till it som tjänst, säger Patrik Olsson.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter