D-Links usb-adapter är redo för wifi 6

nätverk Som en av de första tillverkarna i världen släpper D-Link en adapter med stöd för den senaste versionen av wifi-standarden.

D-Links usb-adapter är redo för wifi 6

Den senaste versionen av wifi-standarden för trådlösa nätverk, wifi 6, bjuder på många fördelar. Men om du sitter med lite äldre hårdvara har du kanske inte haft möjlighet att utnyttja dem.

Det kan det bli ändring på med D-Links nya usb-adapter DWA-X1850. Den ansluts till en stationär eller bärbar dator och ger omedelbar tillgång till wifi 6, eller 802.11ax som standarden också heter, när du är i närheten med en kompatibel nätverksrouter.

Stöd för wpa3-kryptering

D-Link utlovar överföringshastighet på upp till 1200 Mbit per sekund och anslutning via både 2,4- och 5 GHz-banden. Den har också stöd för krypteringsstandarden wpa3 samt mu-mimo och ofdma. Usb-adaptern ansluts till en usb-a-port och kommer med förinstallerad mjukvara.

Enheten väger inte mer än 24 gram och är därmed enkel att ta med sig. Operativsystem som stöds i dagsläget är Windows 7 och 10.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.