Då kommer vändningen för smartphoneförsäljningen 

Branschen Det tuffa ekonomiska läget har gjort att folk dragit sig för att köpa nya telefoner. Nu kommer siffror som pekar på en vändning, men inte riktigt än.

Då kommer vändningen för smartphoneförsäljningen 

En rapport från analysföretaget Canalys förutspår att leveranser av smartphones i Europa kommer att öka med 7 % år 2024 för att nå 132 miljoner. Resten av 2023 kommer dock bli tufft för branschen.

Canalys förutspår att marknaden kommer att falla med 13 % under 2023. Det beror dels på att många människor har det tufft ekonomiskt, men också på grund av förlängda enhetslivslängder och att begagnade alternativ blivit mer attraktivt enligt analysföretaget.

– Marknader såsom Tyskland, Frankrike och Norden kommer att börja växa under det andra halvåret 2024 när det ekonomiska trycket avtar, säger Runar Bjørhovde, analytiker på Canalys.

Han noterar också att det finns utrymme för aktörer att rikta in sig mer på lågprissegmentet.

– Eftersom konkurrensen i high end är intensiv och domineras av Apple och Samsung, bör andra ambitiösa leverantörer rikta in sig på andra segment. Möjligheter har öppnats i prisklassen under 200 USD eftersom Samsung har nedprioriterat det och många andra leverantörer lämnar prissegmentet eftersom de kämpar med lönsamheten. Det finns efterfrågan i det här segmentet över hela Europa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.