Dålig koll på känslig data

byod En stor andel svenska chefer vet inte om deras anställda lagrar känslig affärsinformation i sina privata mobiler och surfplattor. Det visar en undersökning som Tele2 genomfört.

Dålig koll på känslig data

Trots att det blivit allt vanligare att anställda använder sina privata mobila enheter i jobbet är okunskapen om på vilket sätt de används fortfarande stor hos många av deras chefer. Nästan var fjärde chef vet inte om medarbetarna lagrar känslig företagsinformation i de privata mobilprylarna eller ej. Det visar Tele2 Business undersökning Företagarpanelen. Tre av tio tillfrågade är medvetna om att det finns företagsdata i de privata enheterna vilket är ungefär lika många som säger att alla anställda på företaget använder sina privata mobiler i sitt arbete. Men till det kommer en fjärdedel av cheferna som uppger att vissa i personalen använder privata mobiler i jobbet.

Cheferna själva är relativt försiktiga med vilken jobbrelaterad information de har i sina egna privata telefoner, åtta av tio hävdar att de inte lagrar känslig affärsinformation där.

Det viktigaste skälet att över huvud taget tillåta att privata mobiler i arbetet är enligt cheferna att medarbetarna blir nöjdare, sänkta kostnader är däremot något som mindre än tjugo procent ser som någon större fördel.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter