Dålig säkerhet i wlan

Så många som vart tredje trådlöst nätverk har stora brister i säkerheten. Det visar en undersökning i fyra storstäder i Europa och USA.

Trots att wlan blir allt vanligare så är graden av säkerhet fortfarande oroväckande låg. RSA Security genomför årligen en undersökning om säkerhetssituationen bland trådlösa nätverk. Städerna som granskades närmare var London, Frankfurt, New York och San Francisco. Närmare 36 procent av de företag och organisationer som brukar trådlösa nätverk har stora problem med säkerheten visar undersökningen.

Ett av huvudproblemen är att många har kvar inställningarna från fabriken. Eftersom accesspunkterna sänder ut både namn och placering kan alla inom täckningsområdet få tillgång till dessa uppgifter. I London hade 26 procent av accesspunkterna kvar fabriksinställningarna, i Frankfurt var samma siffra 30 procent. Sämst var det i USA där det i New York var 31 procent som fortfarande hade fabriksinställningarna kvar och i San Francisco var det 28 procent.

Testet gjordes från en bil genom en bärbar dator och gratis mjukvara från nätet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.