Dansk ims-order till Ericsson

Danska TDC satsar på Ericssons ims-lösning. Lösningen gör det möjligt för TDC att erbjuda ip-telefoni och ip-centrex till sina företagsanvändare.

Ip centrex-funktionen innehåller bland annat tjänster som videotelefoni, konferenssamtal, närvarofunktioner, instant messaging, e-postintegration, möjlighet att dela dokument, webbsidor och annan typ av e-samarbete samt stöd för distansarbete.

Knyter ihop två världar

Dan Sörensson på TDC Solutions tror att ip och mobiltelefoni kommer att komma i fokus i företags kommunikationsbehov de närmaste åren. Ericssons lösning är därför ett viktigt led i TDCs stategi att erbjuda sina kunder nya och innovativa tjänster, säger han i ett pressmeddelande.

Ims, ip multimedia subsystem, knyter ihop två skilda världar, fast och mobil telefoni. Ims är en tjänstearkitektur, ett ramverk som behövs för att operatörerna effektivt ska kunna utveckla och lägga till nya sip-baserade tjänster i telenäten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.