Därför började flaggskeppet brinna

Mobilt Tre månader efter produktionsstoppet förklarar nu Samsung vad det var som gick fel med Galaxy Note 7.

Därför började flaggskeppet brinna

Anledningen till varför hundratals Galaxy note 7 började brinna beror på två separata problem med lithium-ium batterierna. Vilket är förklaringen till att även de versioner som skulle ersätta de första som släpptes också tenderade att fatta eld eller explodera. Det framkom under en nyhetskonferens som Samsung anordnade tidigt idag.

Enligt Samsungs chef för koncernens mobila enhet berodde det första problemet på ett designfel i batteriets övre högra hörn. Uppe i hörnet, som är aningen böjt för att passa konstruktionen, var de positiva och negativa polerna aningen inklämda och låg så nära varandra att det kunde orsaka kortslutning. Och därmed brand eller explosion.

Ersättningsbatteriet, som kom från en annan leverantör, skulle fixa problemet och rädda Samsungs rykte. Men även detta fick Galaxy Note 7 att självantända och till slut fick Samsung stoppa produktionen helt.

Felet med den andra versionen lithium-ium batterier är enligt Samsung illa utförda svetspunkter. Ett fel i tillverkningen som var så allvarligt att det kunde få batterierna att börja brinna så fort mobilen startades eller under laddning.

Exakt hur dessa två felaktiga batteriversioner kunde godkännas och passera alla säkerhetstester gav inte Samsung några konkreta svar på.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!