Därför byter Globalconnect namn på IP-Only

bredband Snart är företagsnamnet IP-Only ett minne blott. Namnbytet till Globalconnect Privat träder i kraft i början av nästa år.

Därför byter Globalconnect namn på IP-Only

Den 19 januari 2023 går namnet IP-Only i graven. Från och med detta datum får företaget, som fortsatt kommer att vända sig till privatkunder, namnet Globalconnect Privat. Anledningen är att Globalconnect vill harmonisera och slå samman de varumärken som vänder sig till företags- och privatkunder.

För drygt två år sedan bytte IP-Only namn på den del av verksamheten som vänder sig till företagskunder, från IP-Only Enterprise till Globalconnect.

– Jag ser det som en otrolig styrka att vi från och med nästa år kommer att verka under ett gemensamt varumärke för våra företagskunder och våra privatkunder. Det blir också tydligare att vi är en aktör som både bygger, förvaltar och levererar fiber till alla delar i samhället. Sedan sammanslagningen av IP-Only och Globalconnect, har vi varit ett bolag, därför känns det helt naturligt att vi nu tar nästa steg och även slår samman våra varumärken, säger Fredrik Borg, affärsområdeschef B2C på Globalconnect.

IP-Only levererar fiberanslutning till hushåll i Sverige och grundades 1999. Företaget köptes av riskkapitalbolaget EQT för nio år sedan och för fem år sedan slogs man ihop med DGC för att bilda ett bolag.

I början av 2020 skedde återigen en stor förändring när IP-Only gick samman med Globalconnect, som bildade en koncern som bygger digital infrastruktur med verksamhet i de nordiska länderna och Tyskland.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.